Francia diákok látogatása

Eger francia testvérvárosából, Maconból érkezett az a négy diák és felnőtt kísérőjük, akik egy hetet töltöttek el városunkban. A középiskolásokat Habis László polgármester köszöntötte a Városházán.

A franciaországi Macon és Eger testvérkapcsolata 1985-ben kezdődött, az együttműködés azóta több területen sikeresen működik. A diákcsere program részeként minden második évben francia delegáció érkezik városunkba, hogy Eger történelmével, kultúrájával ismerkedjen. A vendégeket Habis László polgármester fogadta a Városházán, bemutatva a közgyűlés, a bizottságok munkáját, Eger kulturális, gazdasági és sportéletét. A polgármester kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok ápolásához elengedhetetlenek a testvérvárosi kapcsolatok, a kölcsönös látogatások, mivel ezeken keresztül később személyes barátságok születnek. Ezt a francia diákok is így látják.
“A két város jó viszonyának köszönhetően lehetőségem nyílt egy másik érdekes országot megismerni, a hozzám hasonló korú magyar diákokkal beszélgetni, tapasztalatokat cserélni. Ez is hozzájárul, hogy az egymás közötti kapcsolatainkat ápoljuk, hosszútávon fenntartsuk.”-nyilatkozta Hugo Vieille maconi diák.
Az egyhetes tartózkodás alatt a fiatalok felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. A város nevezetességeivel ismerkedtek, ellátogattak Lillafüredre, Miskolctapolcára , Budapesten megtekintették a Szépművészeti Múzeumot.
A polgármester a Városházán tett látogatás végén ajándékcsomaggal lepte meg a maconi küldöttséget.