2013-ban Egerben lesz a világbajnokság

A Heves megyei versenyzők 14 arany, 4 ezüst és 3 bronzéremmel oroszlánrészt vállaltak a magyar válogatott elsőségéből az egri GPC Erőemelő és Fekvenyomó Európa-bajnokságon. A verseny sikerét jelzi, hogy felkérték a szervezőket, két év múlva Eger legyen a világbajnokság házigazdája.

A nyolc nap során jó néhány tonnát megmozgattak a Global Powerlifting Committee Erőemelő és Fekvenyomó Európa-bajnokság résztvevői. A magyar válogatottban ott voltak a Heves megyei versenyzők is, akik maximálisan éltek azzal a lehetőséggel, hogy hazai környezetben, Egerben rendezik ezt az Eb-t. Szűkebb hazánk versenyzőit a Mátra SE és a szervező Hajdú László fogta össze. Az eredmény pedig lenyűgöző.
A 12 megyei versenyző közül egy sem esett ki. A 15 éves egri Vakarcs Gergő a legeredményesebb magyarként fejezte be az Európa-bajnokságot. Gergő mérlege 3 indulás, 3 arany egy világcsúccsal. A verseny sikerét jelzi, hogy felkérték a szervezőket, két év múlva Eger legyen a GPC Világszervezet világbajnokságának házigazdája.