Projektzáró

Két, uniós forrásból támogatott projektet fejezett be az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola. Az egyik a diákok tehetségfejlesztését segítette elő, a másik programban a tanulók interjúkat készítettek az 1939 utáni történelemről.

A főiskola gyakorlóiskolája egyben alapfokú művészetoktatási intézmény, így ott hagyománya van a tehetséggondozásnak. Hogy az még hatékonyabb legyen, 16 millió forintos uniós támogatással tíz műveltségterületen tartottak foglalkozásokat hetente kétszer. A programban havonta tehetségklubot rendeztek.
Az Így éltük meg című programban az 1939 utáni magyar történelem tanúival készítettek interjúkat a diákok, bővítve, személyesebbé téve ezzel a tanórán szerzett ismereteiket. A tíz millió forintos támogatás lehetővé tette, hogy kamerákat, mikrofonokat vásároljon az iskola.
Az interjúk vizuális archívumba kerültek. A vágatlan nyersanyagok a jövőben kutatási célokat szolgálnak, a vágott verziók az oktatásfejlesztést segítik elő más iskolákban, amit a projekt ötéves után követése is erősít.