Informatikai fejlesztés

Közel 200 millió forint uniós támogatást nyert el a város iskolák informatikai fejlesztésére, amelyet az önkormányzat 10 millió forinttal egészített ki. A projekt zárásán a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában bemutató órán reprezentálták, milyen segítséget jelent az oktatásban a korszerű eszközök, például az interaktív tábla használata.

A hagyományos tábla, kréta és szivacs helyett a Hunyadi harmadikos kisdiákjainak interaktív tábla használatával tartottak bemutató órát.
A gyerekek már egyre gyakorlottabbak e téren, a számítógépet már otthon sem csak szórakozásra használják.
A pályázati kiírás még 2007-ben jelent meg, amelyre Eger 2008-ban jelentkezett, tavaly pedig elnyerte a támogatást. A programban 4 általános- és 7 középiskola, összesen 18 oktatási feladatot ellátó hely jutott 119 tantervi csomaghoz, interaktív táblákhoz, notebookokhoz, 300 számítógéphez, 180 millió forint értékben.
A projekt zárásán dr. Nyitrai Zsolt, infokommunikációért felelős államtitkár kijelentette, a mai világban már elképzelhetetlen informatikai tudás nélkül boldogulni, ezért is jelentős a fejlesztés.
A fejlesztés nagy segítséget jelent az iskoláknak, egyben a pedagógusoktól is nagyobb felkészültséget vár el, akiknek továbbképzéseket tartanak.
Rázsi Botond alpolgármester hangsúlyozta, Eger összes iskolájában jelen vannak a korszerű informatikai eszközök, amelyek használatát, akárcsak a kréta, a ceruza kezelését, oktatási tartalommal kell megtölteni.