Fényünnep Egerben

Június 18-án este különleges élmény részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Dobó térre. A Fénnyel komponálva című rendezvény keretében homokanimáció, lézer show, fényfestés és űrzene várja az érdeklődőket. A Művészetek Háza által rendezett program célja, hogy ízelítőt adjon a fényt kreatív módon használó képzőművészeti ágakból, amelyeknél felfedezhető Kepes György fényművészetének hatása.

A fények városa lesz egy napra Eger, hiszen a Művészetek Háza Nonprofit Kft. egyedülálló programot szervez június 18-án, a Dobó téren. A különleges fényprodukció egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően valósulhat meg, melynek keretében a kulturális központ 34 millió forint támogatást nyert a képzőművészet népszerűsítésére. A fényünnep keretében Kepes György művészetét ismertetik meg a közönséggel a legérdekesebb vizuális műfajokat felvonultatva.Eger nagy örömmel ad otthont a látványos összművészeti eseménynek.
Az esten hazai és nemzetközi képzőművészek így Cakó Ferenc grafikusművész, Ladányi Andrea táncművész, a Budapesti Lézerszínház társulata, a Kiégő Izzók Vizuális Csoport valamint ifj. Kurtág György zeneszerző, és a KFT együttes két zenésze, Márton András és Lengyelfi Miklós lépnek fel.
A rendezvényhez a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület is csatlakozott. A kereskedők jövő héten szombaton hosszított nyitva tartással és nyereményjátékkal várják az egrieket és a városba látogatókat.