M25-ös elkerülő út

Már idén elindulhat az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös út kivitelezésének első szakasza. A kormány kiemelt projektté minősítette a beruházást. A füzesabonyi körforgalomtól Maklár déli részéig terjedő első szakasz költsége 960 millió forint.

A hivatalos kormánydöntést ismertető tájékoztatón Habis László polgármester, országgyűlési képviselő beszélt az előzményekről. A város és az autópálya összekötéséről 30 éve készületek az első szabályozási tervek. A legutolsó, ma is érvényben levő verzió a F-jelzést viseli, ami elkerül minden települést, vasútvonalat és az Eger-patak nyomvonalát követi.
Dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, Magyarország kormánya a szerdai ülésen a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára kiemelt projektté minősítette az Egert az M3-as autópályával összekötő útszakasz első, a füzesabonyi körforgalomtól Maklár déli részéig terjedő résztét.
Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, ez a beruházás nemcsak Egernek, hanem Heves megyének is fontos. Komoly forgalmi terhet vesz le a várostól délre található településekről.
Az első négy kilométeres szakasz, ami a füzesabonyi körforgalomtól Maklárig terjed, a régi út nyomvonalát követi. A beruházás első szakaszának összköltsége 960 millió forint. A második szakasz a jövő évben kezdődhet. Az út átadását 2013-2014-re tervezik.