Generációváltás és növekedés

Javultak a foglalkoztatási mutatók Eger legnagyobb vállalatánál. A kizárólag exportra termelő, autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó egri cég reméli, a japán eseményeknek nem lesznek hosszú távú hatásai az ágazatra.

Az 1995-ben megvásárolt régi Csepel Autó gyárból mára komoly, nemzetközi szinten is elismert magyar vállalat lett, amit német tőkével, a magyar emberek szaktudásával és szorgalmával hoztunk létre – idézte fel a kezdeteket dr. Ulrich Diller, a cég elnök-vezérigazgatója. Az idei eredményekkel kapcsolatban kiemelte, a pénzügyi forgalom 35 százalékkal 210 millió euróra javul, az alkalmazotti létszám pedig eléri a 830 főt, ami így már magasabb, mint a krízis előtt. Pozitívan látják a jövőt. Ez a fejlődés a beszállítókra is igaz.
– A vállalat vezetői stratégia fontos része, hogy időben megtaláljuk azokat az embereket, akik később képesek továbbvinni a munkát, elég tapasztalatot szereztek a korábbi vezetés mellett, és így nem okoz törést a vállalat életében a generáció váltás. Ez minden cég életében bekövetkezik egyszer, mi is erre törekszünk – nyilatkozta dr. Ulrich Diller, a ZF Hungária Kft. elnök-vezérigazgatója.
Kérdésünkre az elnök-vezérigazgató elmondta, idén lesz 60 éves és nem szeretne 65 éves koráig dolgozni, de mindaddig marad, amíg szükségesnek látja. Az április elsejével kinevezett új ügyvezető, Őszi Csilla közvetlenül dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel.