18. Eged-hegyi futóverseny

Hetven fős mezőny állt rajthoz a 18. Eged-hegyi futóversenyen. E mellett az olimpiai ötpróba részeként az Érsekkerti körök elnevezésű 7 kilométeres távot 17-en teljesítették, de érkezett nevezés az Eged-túrára is. Az idei versenyt Szabó András, az Egri Testedző Club tájfutója nyerte 54 perc 52 másodperces idővel.

Az Eged-hegyre futókat összetettben és kategóriánként is értékelték. Rögtön utánuk rajtolt az Érsekkerti Körök mezőnye, ami az olimpiai ötpróba része volt. A 7 kilométeres távot összetettben a férfiaknál Budai Lajos, a nőknél pedig Hallgat Fanni nyerte. Az Eged-hegy csúcsát elsőként a szintén olimpiai ötpróba pontokért teljesítő, a mezőny előtt induló túrázók érték el. Utánuk jöttek a futók. Az élbolyt a székesfehérvári Szász Mihály és az egri Szabó András alkotta, rögtön mögöttük jött a Szajkó Csaba és Ostoróczky Ferenc. Ez a sorrend visszafelé az élen változott. Lefelé Szabó előzött, aki Szászt mindössze kilenc másodperccel megelőzve 52 perc, 54 másodperces idővel lett abszolút első.
Az abszolút harmadik hely is másodperceken múlt. A szintén tájfutó egri Szajkó Csaba Ostoróczkyval volt nagy harcban. Szajkó 56:58-cal, 8 másodperccel előzte meg a Honvéd sportolóját.
A hölgyeknél dr. Rozsnyai Lilla révén fővárosi siker született, de Szászhoz hasonlóan, aki a Főiskolán tanult, nála is megvan a megyei háttér: Füzesabonyból került a fővárosba.
A nőknél abszolútban Kazainé Bodnár Szilvia lett a második, Vass Vera pedig a harmadik.
A férfiaknál hatvanan, míg a nőknél tízen álltak rajthoz. A vándorserleget egy évig Szabó András, az Egri Testedző Club tájfutója őrzi.