Hol terem a magyar tudós?!

Nyolcadik helyszínére érkezett Egerbe a „Meet the scientist”, vagyis a Találkozás a természettudósokkal elnevezésű program, melynek célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében.

Rendhagyó földrajzórán vehettek részt a dobós diákok, ahol a vulkánok működésével és a vulkanológus szakma szépségeivel ismerkedhettek. A „Meet the scientist”, vagyis a Találkozás a természettudósokkal elnevezésű, tíz állomásos programsorozat nyolcadik helyszíne volt az egri gimnázium.
A szeptemberben indult program első fél évében négy fővárosi és hat vidéki iskolában tartanak ismertető előadásokat a természettudományok és a műszaki tudományok területén dolgozó tudósok, akik külföldön szerzett élményeiket és tapasztalataikat is megosztják a diákokkal.
Karátson Dávid elmondta; manapság a kutatói és tanári szakma egyre veszít népszerűségéből, ezért fontos, hogy a diákok megismerjék a különböző tudományterületek érdekes oldalát is. Az eddigi tapasztalatok alapján az előadásokat nagy érdeklődés kíséri és a szervezők azt remélik, hogy ez a lelkesedés a pályaválasztás elé kerülve sem fog apadni a fiatalok részéről.