Népszerű a zsákos szelektív hulladékgyűjtés

Már nem csak palackokat, hanem fémdobozokat és italos kartonokat is lehet szelektíven gyűjteni otthon. A házhoz menő szelektív gyűjtés hamar népszerű lett Egerben, tavaly száz tonna flakont gyűjtött a város, 30%-kal többet, mint az előző évben.

2010-ben új szelektív gyűjtési módszert vezettek be Egerben, a PET palackokat minden háztartás külön gyűjthette zsákokba, ezeket előre megadott időpontokban elszállította a Városgondozás. Ez a fajta gyűjtés idén is folytatódik, ráadásul bővült az a kör, hogy mit rakhatunk a zsákokba.
A hulladékot az Agria Humán dolgozói szétválogatják. Zsákok a Városgondozásnál a Homok utcában és a Bródy Sándor utcai ügyfélszolgálati irodában kérhetők, de bármilyen zsákban kihelyezhető a szelektív hulladék. Tavaly száz tonna műanyag flakont gyűjtött szelektíven a város, ez 30%-kal több, mint az előző évben. A csaknem egyharmados emelkedés a szakember szerint elsősorban a házhoz menő, zsákos szelektív gyűjtésnek köszönhető, ez a legnépszerűbb ma Egerben. A hulladékot minden ingatlantól havonta egyszer szállítják el. Az időpontok megtekinthetők itt.