Lépcsőjáró berendezés a HMÖ Gyermekotthona és Fogyatékosok Otthonának

A Heves Megyei Önkormányzat Gyermekotthona és Fogyatékosok Otthona 2009 januárjában bővült két új tornaszobával és kiszolgáló létesítményekkel. Idén nyáron elkészült a úszómedence és a hozzá kapcsolódó vizes-rendszer is. Mivel ez a régi kazánház átalakításával készült, a sérült gyerekek nehezen tudják megközelíteni ezeket a létesítményeket. Ezen segít az a mobil lépcsőjáró berendezés, amit az egyik egri cég adományozott az Otthonnak.

A tervezéstől a kivitelezésig öt év alatt készült el a Sportsziget. Ebben nagy szerepe van az Otthon egyik lakójának, Budai Krisztiánnak, aki él-hal a vízilabdáért. A vele készült összeállítást több millióan látták az egyik kereskedelmi TV-ben, így 10,6 millió forinthoz jutott az Alapítvány, ami alapját képezte a tornaszoba, valamint a most elkészült kis uszoda költségeinek – ismertette a beruházás körülményeit dr. Hompoth Emese, az intézmény vezetője. 2009-ben készült el a tornaszoba és az öltözők.
Az összesen 27 millió forintos beruházás a régi kazánház átalakításával valósult meg. Ez egyben hátrány a mozgássérült gyerekeknek, mivel a medenceteret csak lépcsőkön keresztül lehet megközelíteni. Ezen segít a ZF Hungária Kft. 1,2 millió forintos adománya, egy mobil lépcsőjáró berendezés, amit dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgató, valamint a vízilabdások nevében Bárány Attila adott át.
Délután Krisztián Attilával egyetemben egy kis vízilabdázással vette birtokba a medencét, ami jelenleg próbaüzem alatt áll. Az adományozó kis ajándékcsomaggal is kedveskedett az Otthon lakóinak. Másnap, de már a Bitskey uszodában a Rijeka elleni Euroliga meccs előtt a ZF-Eger nevében köszöntötték a klub törzsszurkolóját, Budai Krisztiánt.