Palackposta a jövőbe – karácsony a ZF-nél

Palackposta a jövőbe címmel pályázatot hirdetett a ZF Hungária Kft. a cégnél dolgozók gyermekeinek. Több mint 200-an jelentkeztek, közülük a legjobb 17 jövő nyáron egy négynapos olaszországi kiránduláson vehet részt. A ZF-karácsony a Pinceszínház előadásával és ünnepi vacsorával zárult.

Ulrich Diller, elnök-vezérigazgató és fia, Kevin köszöntötte az ebédlőben összegyűlt szülőket és gyermekeiket. Több mint tíz éves hagyomány a cégnél, hogy évről-évre pályázatot írnak ki az itt dolgozók gyermekeinek különböző témákban, amit mindig karácsony előtt értékelnek. Idén arra voltak kíváncsiak, mit tartanak fontosnak a gyerekek a mai világunkból, mit vinnének át a jövőbe. Mint elhangzott, a Palackposta a jövőbe pályázattal kapcsolatban új részvételi rekord született: összesen 204 pályamű érkezett. Közülük a zsűri 17-et külön is díjazott. Az okleveleket Ulrich Diller adta át a gyerekeknek.
– A gyerekek azt látják, hogy ha valamiben jók, akkor azért valamilyen elismerés jár. Mindenki, aki részt vett az idei pályázaton egy 10 ezer forint értékű üdülési csekket kapott. Ezen kívül a 17 kiválasztott nyertes jövő nyáron majd Olaszországba utazhat – mondta az elnök-vezérigazgató.
A gyerekek szerint nagyon fontos a család, a környezetvédelem szerepe, és az hogy hogyan tud az ember tudatosan felkészülni már gyermekkorában a munkahelyválasztásra.
A karácsonyi ünnepség második részében a Pinceszínház Ágacska című előadást tekinthették meg a gyerekek, majd vacsorával zárult az este.

A 17 különdíjas:
Balázs Máté, 8
Balázs Tamás, 15
Flender Ádám, 8
Fónad Gergő, 8
Ignácz Rebeka, 13
Kaló Dóra, 12
Kaló Gréta, 8
Kaló Kinga, 13
Klarianka Petra, 7
Kormos Zita, 13
Mizser Marcell, 11
Molnár László, 9
Polgár Alexandra, 18
Racskó Dorka, 10
Racskó Fanni, 8
Szternák Szimóna, 16
Zsugya Ivett, 13