Fertálymesterek karácsonya

Az Úr eljövetelét várjuk adventkor, és a legnagyobb ajándékot kapjuk karácsonykor, Jézus Krisztust – mondta Várkonyi György főkapitány a fertálymesterek karácsonyi ünnepségén. Itt mutatták be a negyedek új jelöltjeit is.

Törtetünk, le akarjuk győzni a másikat, hatalmat akarunk szerezni, de mindegyik tévút – mondta Várkonyi György főkapitány a fertálymesterek karácsonyi ünnepségén. Ilyenkor az Úristen lejön hozzánk, és a legszebb ajándékot adja nekünk, Jézus Krisztust. Várkonyi szerint a negyedek is ajándékot hoztak: egy-egy jelöltet. Ahogy várakozunk az Úrra, úgy várakozunk az új jelöltekre is – fogalmazott a főkapitány. Hagyományosan ilyenkor, december második péntekén mutatja be a 15 negyed a leendő fertálymestereket, azokat, akiket a suttogón már elválasztottak. A 2011-es év negyedmestereit február 5-én avatják majd fel.
A karácsony igazi mondanivalóját fenyőünneppé akarták silányítani, mi kaptuk azt a feladatot, hogy visszaadjuk az igazi jelentését – hangzott el az ünnepségen. A karácsony üzenete az, hogy Isten gyermekei lehetünk, merjük rábízni az életünket, és még egy fontos mondanivalója van: a család.
A fertálymesterek karácsonyi ünnepségén fellépett a testület kórusa is. Eger Város Fertálymesteri Testülete – a kiérdemült negyedmesterekkel együtt – nagyjából kétszáz tagot számlál.