Üzemzavar a fűtőműben

Üzemzavar volt a fűtőműben, ezért a teljes távfűtési rendszert leállították. Meghibásodott a gerincvezeték-hálózat egyik csőszakasza, amely azonnali beavatkozást igényelt. Az EVAT Zrt. munkatársai egész nap dolgoztak a helyreállításon, hogy éjszakára ne maradjanak fűtés nélkül a fogyasztók. Az Evat szakemberei elhárították a hibát, így 16 óra körül újra indulhatott a fűtés – és melegvíz-szolgáltatás a városban.

Meghibásodott a fűtőmű egyik vezetéke, ezért napközben nem volt fűtés a városban. A hiba helyét már a hétfő esti órákban megtalálták, de töltővíz utántöltéssel fenn tudták tartani éjszakára a szolgáltatást. A meghibásodás közel a fűtőműhöz a legnagyobb területet érintő gerincvezeték-hálózat induló ágán történt, ezért átmenetileg, a gyorsabb hibaelhárítás érdekében a teljes távfűtést leállították. A munkálatok délelőtt kezdődtek, az ürítés és nyomásmentesítés után, még a délután folyamán hozzáláttak a szakemberek a csőszakasz javításához.
A meghibásodás a Malomárok utca járdaszakaszának egyik mélypontjánál történt, ahol már évek óta szivárog a csapadékvíz, illetve téli időszakban a sós hólé a távhővezetékre. Ez a külső korróziós folyamat lassú, nem könnyű észrevenni. A károsodás eredményeképp a cső perforálódott, kilyukadt és elkezdte kifújni a vizet a távhőrendszerből. Az EVAT Zrt. munkatársai egész nap dolgoztak a helyreállításon.