ZF-Eger: Szeged után, Barcelona előtt

A férfi vízilabda OB I-ben az egriek és a szegediek hétvégi Euroliga kötelezettsége miatt az ötödik fordulóból keddre előre hozták a két csapat egymás elleni találkozóját. Az egriek végig vezetve 9-7-re nyertek Szegeden. A csapat pénteken utazik Spanyolországba, ahol szombaton a spanyol bajnok Barceloneta ellen kezdik a csoportkör küzdelmeit.

Az idei első, Szeged elleni bajnoki rangadóra a korábban pihenőt kapó játékosok, így Szécsi, Kis Gábor és Binder is csatasorba állt. A jó egri kezdés – mint kiderült – meghatározó volt a végeredményre. Az első negyed után 4-1-re, a félidőben pedig már 6-2-re vezetett az Eger. A végén csak kozmetikázni tudott az eredményen a Szeged, akik az Egerhez hasonlóan a hétvégén Euroliga mérkőzésen szerepelnek. 9-7-re nyerték Kovács Gáborék idei első komoly tétmérkőzésüket. Mint azt Gerendás György, az egriek szakvezetője elmondta, a többgólos egri vezetés ellenére így is sok helyzet kimaradt.
A hibák kijavítására, a csapatjáték további összecsiszolására máris itt egy újabb komoly mérkőzés. Csütörtökön este utolsó hazai edzését tartotta a csapat, ugyanis szombaton az Euroliga D-csoportjában, az első fordulóban a spanyol bajnok Barceloneta lesz az ellenfél, idegenben.
Egy biztos, nem lesz könnyű mérkőzés, nem szabad lebecsülni a spanyolokat, akik tavaly csoportelsőként jutottak be a legjobb nyolc közé. Idegenben legyőzték a montenegrói bajnokot, döntetlent játszottak a Mladost Zágrábbal. Öt válogatottjuk van, itt játszik az egriek régi ismerőse, Alexandar Csirics is. A katalánok a városi rivális Natació Barcelona elleni rangadóval készültek, ami 8-8-as döntetlen eredményt hozott.

Férfi OB I., Alapszakasz, 5. forduló. 2010. november 9.
Szeged, Újszegedi sportuszoda, 300 néző. V.: ifj. Juhász György, Székely Balázs
Szeged Beton VE – ZF-Eger 7-9 (1-4, 1-2, 3-2, 2-1)
Szeged: Baksa – Török, Somogyi 2, Vindisch 1, Komlósi, Kiss Cs., Molnár T. 2 (1/1). Cserék: Kayes 1, Younger, Varga P. 1, Busila. Edző: Kásás Zoltán.
Eger: Szécsi – Hegedüs, Hosnyánszky 1, Bundschuh 2, Biros 1, Graham 2, Kis G. 1. Cserék: Binder, Feltham, Varga II. Zs. 1, Kovács G. 1, Sántavy, Kotszidisz. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 0.
Kipontozódott: Feltham (30. p.)

Division Honor, 4. forduló. 2010. november 9.
Barcelona, Sant Sebastià uszoda
CNA Barceloneta – CN Barcelona 8-8 (2-2,1-3, 5-1, 0-2)
CNA Barceloneta: Daniel López, Josip Vrlic, David Martín, Aleksandar Ciric 1, Albert Español 3, Marc Minguell 1, Adrià Delgado 1, Xavier Vallès 1, Francisco Fernández 1, Marc Roca, Rubén de Lera. Edző: Santi Fernández
CN Barcelona: Iñaki Aguilar, José Ramón Díaz, Gerard Reixach, José Javier Bustos, Robert Maitland, Szirányi Balázs 1, Joel Esteller 2, José Rodríguez, Iván Pérez 1, Pere Estrany 1, Blai Mallarach 2, Tomás Bruder 1. Edző: Toni Esteller

Következik:
Euroliga, legjobb 16 között, D-csoport, 1. forduló
Barcelona, Sant Sebastià uszoda, 2010. november 13., szombat, 11:45
CNA Barceloneta – ZF-Eger

A D-csoport másik összecsapásán horvát házi rangadó lesz: vasárnap a JUG Dubrovnik fogadja a Primorje Rijekát, Varga Dénes és Varga Dániel együttesét.