Zöldhulladék

November 8-ától szállítja el a Városgondozás a megfelelően kötegelt, zsákolt zöldhulladékot. Aki viszont más időpontban szeretne megszabadulni a lombtól vagy a metszés után feleslegessé vált ágaktól, az is megteheti: a cég Homok utcai telephelyén és a volt hulladéklerakónál ingyen átveszik októberben és novemberben a lombot és a nyesedéket.

A Városgondozás szeretné, ha az Egerben élők rendezetten szabadulnának meg kiskertek őszi rendbetétele után maradt ágaktól, levelektől. Csak a lakosságnak biztosítják a zöldhulladék ingyenes elszállítását. Arra kérik az egrieket: a lombot, nyesedéket zsákba vagy dobozba tegyék, a nagyobb ágakat kötegeljék, s csak az elszállítás reggelén tegyék ki az utcára.
Ezt a fajta hulladékot is újrahasznosítják: energetikai célra a fás szárúakat, komposztálják a zöldhulladékot. Aki hamarabb vagy később kíván megszabadulni a lomboktól és az ágaktól, novemberben térítésmentesen leadhatja a Városgondozás telephelyén, a Homok utcában és az építési törmeléket átvevő helyen, a volt hulladéklerakónál. A pontos menetrend megtalálható
a TV Eger honlapján is.