Szarvaskői fejlesztések

59,5 milliós pályázati támogatással, az önerővel együtt összesen 90 millió forintból megújult a szarvaskői temető, a ravatalozó és a temetőhöz vezető út, az Egri úton a gyalogosok védelmére új járdaszakasz épült és megvalósult az újtelepi részen a Tölgyfa utca teljes rekonstrukciója. A beruházás tavasszal kezdődött és a csapadékos időjárás miatt három hónappal később fejeződött be.

Az ünnepélyes átadáson Barta Győző, Szarvaskő polgármestere, a település történelmének legnagyobb beruházásaként mutatta be a most átadott megújult Tölgyfa utcát, a temetőt és az Egri úton kialakított új járdaszakaszt.
A projekt legnagyobb tétele a Tölgyfa utca felújítása volt. Ennek során 471 méter új útfelületet kellett kialakítani, az út mentén járdával és csapadékvíz elvezetővel. A kedvezőtlen időjárás miatt itt később indult az aszfaltozás. A balesetveszélyes Egri úton – már belterületen – 200 méteres szakaszon járda és csapadékvíz elvezető árok épült. A projekt harmadik eleme, a temető. Itt felújították és vizesblokkal bővítették a ravatalozó épületét, a temetőhöz vezető út, a belső út és a kerítés is megújult, valamint urnafalat építettek.