Adomány az erdélyi árváknak

Jót tenni jó! Az ember szíve eltelik fénnyel és szeretettel, ha valami jót cselekedhet -hangsúlyozta Böjte Csaba ferences szerzetes Egerben, a zsúfolásig megtelt Ferences templomban. A látogatás alkalmából az egri Fertálymesteri Testület gyűjtést szervezett Csaba testvér árváinak.

Van-e szebb és fontosabb cselekedet mint árva gyermekeket felkarolni, számukra otthont nyújtani? Ezt tette Böjte Csaba ferences szerzetes Romániában még azokban az időkben, amikor a hivatalos szervektől segítség és elismerés helyett üldöztetést kapott.
Az erdélyi árvák pártfogója az egri Fertálymesteri Testület meghívására szerda este városunkba látogatott, ahol szentmisét mutatott be a Ferences templomban.
Csaba testvér szentbeszédében az el nem múló krisztusi örömről, a szeretet fontosságáról beszélt. Kiemelte: a szeretet útja mindannyiunk előtt nyitva áll. Az Isten azt szeretné, hogy mindannyian a magunk módján családunk, népünk, nemzetünk, egyházunk számára az ő áldása, ajándéka, szeretetének a jelei legyünk.
A látogatás alkalmából gyűjtést szerveztek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. Az egyéb felajánlásokat egy későbbi időpontban juttatják el Csíksomlyóra az egri Fertálymesteri Testület tagjai.