Heves megyeiek a legjobb horgászok

Megnyerte az első osztályú csapatbajnokságot a Horgászegyesületek Heves Megyei Szövetsége csapata. A nyolctagú csapat megelőzte az esélyes Ráckevét és a házigazda Szolnokot is.

Magyarországon 26 megyei horgászszövetég működik, a Horgászegyesületek Heves Megyei Szövetségéhez 15 ezer horgász, 29 egyesület tartozik. Négy évvel ezelőtt még csapata sem volt a megyének, megyei bajnokságot sem rendeztek. A szövetség vezetése ekkor látott hozzá a csapatépítéshez, az eredmények pedig nem várattak magukra sokáig. 2007-ben már a másod osztályban versenyeztek, 2009-ben felkerültek az első osztályba. Most, júliusban a Heves megyei csapat megnyerte az országos horgász csapatbajnokságot, amelyet Szolnokon rendeztek. Tóth Dezső elnök azt mondja: a siker titka a csapatépítés.
A győztes csapatot négy felnőtt férfi, egy nő, egy ifi, egy serdülő és egy gyerek alkotja. A Heves megyeiek nem csak csapatban, egyéniben is jók: az ország első húsz legjobbja között több megyénkbeli is szerepel. Van, aki a női válogatott tagja, van ifjúsági világbajnokunk.