ZF Hungária Kft. – kifelé a válságból

Bővül a kereslet, növeli termelését az egri ZF Hungária Kft. A rendelések és az előrejelzések szerint idén majdnem megduplázzák a legyártott sebességváltók számát és a kormányműveket gyártó üzemben is jelentős bevétel növekedéssel számolnak. Ezzel párhuzamosan az elkövetkező két évben közel 100 fővel nő a cégnél dolgozók létszáma.

Kifelé a válságból, fokozatosan növekszik a termelés, javulnak a középtávú kilátások, melynek függvényében létszámbővítés is várható Eger és környékének legnagyobb foglalkoztatójánál, a ZF Hungária Kft-nél és a ZF Lenksysteme Hungária Kft-nél – mondta dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatóján. A tavalyi mélypont után, amikor a 2008-as évinek 50 %-ra esett vissza a termelés, idén az előrejelzések szerint nő a kereslet és vele együtt az értékesítés is. A bevétel idén várhatóan eléri a 155 millió Eurót, míg jövőre 200 milliót irányoztak elő. A termelés bővülése miatt nő a munkaerő iránti igény is. A létszám 2011-re közel 100 fővel fog bővülni. Hasonló tendenciák érvényesülnek a ZF Lenksysteme Hungária Kft-nél is.
– Nem titok, ezekben az időkben nagyon könnyen lehet bármin változtatni, mivel az emberek megértik, hogy az ő érdekükben történnek ezek a változtatások, még ha időlegesen visszalépésnek is érzik azt egyesek. Mi is ezt tettük. Bár tavaly csökkentettük a munkaidőt, de ugyanakkor folytatódott a fejlesztés, a gyár megújítása és a szakemberképzés – nyilatkozta dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgató.
A cégnél dolgozók 98 %-a rendelkezik valamilyen felső vagy középfokú szakképesítéssel. A középfokú képzési rendszer három pillérét a Bornemissza Szakképző Iskolával közösen működtetett szakiskolai képzés, a gyár egyik csarnokában létrehozott saját oktatási részleg és a gyári szakmai gyakorlat képezi. A mérnökutánpótlás biztosítására a Miskolci Egyetemmel működik együtt a cég. A fiatal mérnököket több állás várja a technológiai, minőségügyi, logisztikai és konstrukciós szakterületeken.