Felújították a rendelőt Egerbaktán

Átadták a felújított orvosi rendelőt Egerbaktán. A teljes felújításra és az akadálymentesítésre csaknem 19 millió forint uniós támogatást kapott a település.

2008-ban írták a pályázatot, 2009 novemberében kezdődött el az orvosi rendelő felújítása Egerbaktán. A pályázatot azért nyújtották be, mert fontosnak tartották a baktaiak egészsége megőrzését – mondta ünnepi beszédében Hegedűs János polgármester.
Csaknem 19 millió forintot nyert a település, ezt tíz százalék önrésszel egészítették ki. Felújították a tetőt, az épületet teljesen akadálymentesítették.
A településen 1540-en élnek, 1400-an dr. Gregorovics István háziorvos páciensei. A háziorvos szerint nem elég, hogy Magyarország 2004-ben csatlakozott az unióhoz, fel is kell zárkózni. A most átadott orvosi rendelő mindenben megfelel az európai követelményeknek. Azt kívánta ünnepi beszédében a baktaiaknak: minél kevesebbet találkozzanak.
Az új rendelő alapterülete közel kétszerese a régiének, így megszűnik a zsúfoltság. Külön vizesblokkot alakítottak ki a dolgozóknak, a betegeknek, a mozgáskorlátozottaknak. Az orvosi rendelőt naponta átlagosan negyven beteg látogatja.
A rendelővel párhuzamosan a polgármesteri hivatalt is átépítették, erre 24 millió forint támogatást kaptak.