Augusztus végéig tart a Deák Ferenc utca felújítása

Átadták a területet, megkezdődött a munka a Deák Ferenc utcában. Először a járdák, parkolók újulnak meg. Részleges forgalomkorlátozásra már most számítani kell, áthelyezik a Stadion úti buszmegállót is.

A Deák Ferenc utca rehabilitációjára 200 millió forint támogatást kapott a város, ezt százmillió forint önerővel egészítették ki. A Klapka és a Hadnagy utca közötti szakasz faltól falig felújítása augusztus végéig tart. Június 24-én átadták a területet, a kivitelező hozzá is kezdett a munkához. Először az útpályán kívül dolgoznak, de hogy a munkagépek elférjenek, a Hadnagy és a Stadion utca közötti szakasz város felé vezető sávját lezárják. Áthelyezik a Stadion úti buszmegállót, egy ideiglenes megállót alakítanak ki.
A közlekedőket táblákkal, útburkolati jelekkel is segítik majd a közlekedőket, egyértelműen jelzik, hogy melyik sávot használhatják.
A Deák Ferenc utcát több mint fél kilométeres szakaszon újítják fel; parkolókat, kanyarodó sávot, kerékpárutat, sétányt építenek, a járda térkő burkolatot kap, átépítik a közvilágítást, buszöblöket alakítanak ki, felújítják a közlekedésilámpa-rendszert.
A szakemberek most is megerősítették: a város azt kérte a kivitelezőtől, hogy két sáv mindig legyen járható a munkák idején is.