Összefogás az árvízkárosultakért

Összefogott az ország az árvízkárosultak megsegítéséért, Egerben is több magánszemély, cég és szervezet adakozott. Az árvíz sújtotta településeken leginkább száraz élelmiszerre, tisztító és tisztálkodó szerekre van szükség.

Kedd reggel indított gyűjtést a város az árvízkárosultak javára, az akcióhoz azóta több civil szervezet is csatlakozott. A Cukorbetegek Egri Egyesülete is felhívást tett közzé, hogy aki teheti juttassa el adományát a polgármesteri hivatal aulájába. Itt reggel nyolc és este nyolc óra között várják a felajánlásokat. Elsősorban tartós élelmiszereket, konzerveket, rizst, száraz tésztát, ásványvizet, üdítőitalokat, tisztító és tisztálkodó szereket várnak, de volt aki ágyneműket, takarókat ajánlott fel a rászorulóknak. A gyűjtéshez csatlakozott a Civil Kerekasztal minden szekciója, az Egri Lokálpatrióta Egylet, a Fertálymesteri Testület és több magánszemély is. A Borbarát Hölgyek az egri bevásárlóközpont földszintjén és az egyik élelmiszer áruházban gyűjtenek tartós élelmiszert és pénzadományokat vasárnapig minden nap 15 és 20 óra között. Akciójukhoz csatlakozott a Park Klub és a Round Table Hungary Eger. Az összegyűjtött adományokat a katasztrófavédelem munkatársainak segítéségével juttatják el Edelénybe és Felsőzsolcára.
A bükkszéki önkormányzat 300 árvízkárosult gyermek részére Ifjúsági tábort szervez. Adományokat gyűjt a Vöröskereszt is, de arról, hogy mire van szükségük a károsultaknak kérjenek információt a szervezetnél. Továbbra is él a két segélyvonal. A 1749 és a 1752-es telefonszámok tárcsázásával hívásonként 200 forinttal támogathatják a rászorulókat.