Határáldás 

Dr. Lőrincz György, az Év Bortermelője kezdeményezésére megáldották a Nagy Eged-dűlőt, és az egész egri borvidéket. A jó termésért, a termőképes földért, a jó időért és az itt dolgozókért könyörgött a görög katolikus pap.

Tavaly áldották meg először a határt, ennek tulajdonítják, hogy ilyen szépen nő a szőlő. Dr.Lőrincz György borász úgy gondolta: még több borászt, szőlőtermelőt hív meg idén. Innen, a Nagy Eger-oldalból meg lehet áldani az egész borvidéket.
– Ha valamikor indokolt, akkor most az, hogy segítséget kérjünk – mondta Lőrincz György. Az év borásza szerint az ágazat sincs fényes helyzetben, s  az emberek is elszakadtak Istentől. Be kell látni mindenkinek, hogy nem megy nélküle – mondta Lőrincz György.
Szent György napja alkalmából Demkó Balázs görög katolikus pap áldotta meg a Nagy Eged-dűlőt. Arra kérte Istent: árassza el áldásával a termőföldeket és a szőlőket, adjon bő szőlőtermést, töltse meg az éléskamrákat és a borospincéket. A jó termésért, a termőképes földért, a jó időért, az itt dolgozókért imádkoztak, s azért, hogy a vidéket és a várost  elkerülje minden természeti csapás.