Szarvaskői fejlesztések

59 millió forintos pályázati támogatást nyert Szarvaskő a község komplex infrastruktúrafejlesztésére. Felújítják a ravatalozó épületét, megújul a temetőhöz vezető út, az Egri úton a gyalogosok védelmére új járdaszakasz készül, valamint az újtelepi részen, a Tölgyfa utca teljes rekonstrukciója is megvalósulhat.

Ez a pályázat Szarvaskő történetének legnagyobb beruházását indítja el – mondta beszédében Barta Győző polgármester. Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében, komplex infrastruktúrafejlesztésre nyert összeg meghaladja az 59 millió forintot. Eredetileg 78 millió forintra pályáztak.
Az önerővel együtt 66 millió forintos beruházás során felújítják és bővítik a ravatalozó épületét, a temetőhöz vezető út, illetve a belső út és a kerítés is megújul. Az Egri úton a gyalogosok védelmére új járdaszakasz készül, ezen kívül az újtelepi részen a Tölgyfa utca teljes rekonstrukciója is megvalósulhat, ami a csapadék- és szennyvízelvezetés mellett járdaépítést is magába foglal. Dr. Nagy Imre az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja kiemelte, ez az egyetlen olyan Uniós forrás, amelyről helyben, a régióban döntenek.
A támogatási szerződést Barta Győző, polgármester és dr. Nagy Imre, a Regionális Fejlesztési Tanács tagja látta el kézjegyével. A beruházás tavasszal kezdődik és a tervek szerint június közepén zárul.