A nőket köszöntötte a polgármester

A nő átmeneti lény az ember és az angyal között – ezzel az idézettel köszöntötte Habis László a nőket. A polgármester több helyszínen is köszöntötte a hölgyeket, a nyugdíjasházban az épület tervezett felújításáról is beszélt.

A Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet 1992 óta minden évben megünnepli – az idősek és az anyák napja mellett – a nőnapot. Dr. Gyula Zoltán elnök szerint a nők adnak színt és tartalmat az életnek. Most műsorral és virággal kedveskedtek.
Habis László polgármester úgy látja: a nőnap alkalmas arra, hogy megfogalmazzuk és megerősítsük a nők társadalmi szerepét. Szerencsésnek tartaná, ha a nők többet vállalnának a politikai életben is, szerinte kevesebb lenne a konfliktus és a politikai csatározások is kevesebb áldozattal járnának.  Erre pedig ennek az országnak nagy szüksége van – mondta Habis.
Megköszönte az idősebbeknek a több évtizedes munkát, s a civil szervezetekben dolgozóknak azt, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy Eger élhető, kedves város legyen.
Köszöntötte a polgármester a nyugdíjasházban élő nőket is.  Az ünnep a nők egyenjogúságához kapcsolódik, de ma már arról szól, milyen a nők helyzete a családban, munkahelyeken. Számítani lehet a kitartásukra és az igazságérzetükre.  Itt, a nőnapi ünnepségen beszélt a polgármester a nyugdíjasház felújításáról.
Azt reméli, hogy a jó idő beálltakor elkezdődhet a munka is, a kivitelező kiválasztására a pályázatot már kiírták. A nyugdíjasház lakóit virággal köszöntötte a polgármester. Szintén virággal a kezében csengetett be a garzonházban élő nőkhöz.