Előleget adtak, de a munka elmaradt

A megrendelő szerint októberben kellett volna elvégezni a munkát, de a vállalkozó máig nem jelentkezett, sőt azóta elérhetetlen. Többen is adtak előleget a vállalkozás munkatársának abban a reményben, hogy olcsón megújul a bejárati ajtajuk. Ma már úgy látják: becsapták őket. Egyelőre nem lehet tudni, Egerben összesen hány ember várja azóta is hiába a munkásokat.

Nem kell új ajtót venni, mégis biztonságosabb, ráadásul hőszigetelt lesz a bejárati ajtó – ebben a reményben rendelte meg több egri is egy miskolci vállalkozótól a munkát. Előleget is adtak: ki 20, ki 10, ki 13 ezer forintot. A megrendelőn szerepel, hogy a munkát október 26-án végzik el. A vállalkozó azóta sem jelentkezett, telefonja is ki van kapcsolva, emailre sem válaszol. Az egyik károsult ajánlott levelét viszont átvették a vállalkozás miskolci székhelyén – választ persze nem kapott a levélre. Megkeresték az Apeh regionális igazgatóságát is; a hatóság azt válaszolta: bíróság előtt követelhetik a munka elvégzését, ha esetleg még akkor sem csinálja meg, polgári pert indíthatnak.
Azt mondják a károsultak: azért tárják nyilvánosság elé a problémájukat, hogy mások majd óvatosabban járjanak el, tanuljanak az ő esetükből. Arra kérik a vállalkozót, juttassa vissza a pénzüket, ha nem teszi: többen összefogva feljelentik a rendőrségen.