Találkozó és vásár

Kulturális és ismeretterjesztő napot, a magyarság nemzeti öntudatát növelő előadásokat és koncerteket szervezett a Magyarok Szövetségének Heves megyei szervezete december 11-ére a Bartakovits Béla Művelődési Központba. A program másnapján a szövetség karácsonyi Magyarok Vásárát rendezett az Érsekkertben.

A Magyarok Szövetsége egy éve alakult, azóta számtalan országos és megyei rendezvényen mutatták be kormányzásreformáló elképzeléseiket az ország minden táján. Heves megyében és Egerben is számtalan lakossági fórumot és tájékoztató előadást tartottak már ezt a rendezvényt megelőzően is.
A rendezvényen előadást tartott Pócs Alfréd a szövetség egészségügyi tagozatának vezetője arról, hogy milyen reformokra volna szükség a magyar egészségügyben. Pócs Alfréd elmondta: „a privatizációt el kell felejteni, emberi életek nem múlhatnak anyagi és politikai érdekeken.”
A Magyarok Vására idén már nem az első, korábban két alkalommal is összegyűltek a magyar termékek készítői az Érsekkertben.
Az árusok elmondása szerint az emberek szeretik a jó magyar terméket, a házi készítésű, mesterséges adalékokat mellőző élelmiszereket és a magyar kézművesek egyedi munkáit, de csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy vásároljanak is.