Jobbik demonstráció

A Dobó téren felállított kettős keresztnél emlékezett a Jobbik a kettős állampolgárságot elutasító népszavazás évfordulójára. A párt képviselői szégyenteljesnek nevezték a népszavazás eredményét, egyben kérték a határon túli magyarok bocsánatát.

A miniszterelnök, illetve a szocialisták saját népük ellen kampányoltak – az őszödi beszéd bolti lopás a népszavazáshoz képest – hangsúlyozta Boros Béla, a Magyarok Világszövetségének nevében a Jobbik megemlékezésén.
Horváth Mátyás egykori önkormányzati képviselő kiemelte, ő az igenre buzdított a népszavazás előtt, a szocialisták azonban a kettős állampolgárság ellen kampányoltak, ezek a képviselők pedig még mindig a közgyűlés tagjai, holott már lejárt az idejük.
Ferenczi Henrik az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei kapitánya úgy fogalmazott, ma üldözik a nemzeti összefogást, a magyarok kisebbségbe kerültek hazájukban.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke arra kérte a megjelenteket, hogy továbbra is viseljék nyugodtan a gárda betiltott öltözetet, és használják köszöntésüket. Hozzátette, jön az elszámoltatás ideje.
Sneider Tamás szerint a szocialistáknak nem lehet megbocsátani, az MSZP politikusainak börtönben a helyük, amihez még bírósági ítélet sem kell, elég, ha szocialista képviselő az illető.