Horváth László bocsánatkérésre szólítja fel a szocialistákat

Horváth László fideszes politikus, a pétervásárai választókerület elnöke felháborítónak tartja, hogy november 4-én a szocialisták ünnepeltek. Bocsánatkérést vár tőlük.

Nyílt levelet írt a szocialistákhoz Horváth László fideszes politikus, a pétervásárai választókerület elnöke, aki felháborítónak tartja: november 4-én, történelmünk egyik legvéresebb napján az MSZP születésnapi ünnepséget rendezett Füzesabonyban Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök részvételével, s arról beszéltek, hogy az MSZP az elmúlt 20 év legsikeresebb pártja. A szocialisták megsértették a nemzeti kegyeletet, s felszólítja őket, hogy kérjenek bocsánatot – áll a fideszes politikus levelében.

Horváth László választókerületi elnök nyílt levele a Heves megyei szocialistákhoz:

„November 4. történelmünk egyik legtragikusabb napja. Az 1956-os magyar forradalom véres leverésének napja. 1956. november 4-én szovjet csapatok özönlötték el Magyarországot és vérbe fojtották a forradalmat. Ezen a napon alakult meg Kádár János Forradalmi Munkás-Paraszt Kormánya is. Ez a hazaáruló bábkormány hívta be az
inváziós csapatokat Magyarország területére, a törvényes kormány megdöntésére. Ez a nap sikert hozott Kádár Jánosnak, tragédiát és vért a Nemzetnek.

Felháborítónak tartom, hogy éppen ezen a napon, nemzetünk gyász napján, az MSZP születésnapi ünnepséget rendezett Füzesabonyban, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök részvételével. Amikor az ország fejet hajtva az áldozatokra emlékezik, Gyurcsány és az MSZP teljes Heves megyei vezérkara bulit tart és arról beszél, hogy az ő pártjuk a rendszerváltás óta eltelt húsz esztendő legsikeresebb pártja. Miközben a valóság az, hogy amiképpen az elődeik 1956 után, úgy mára ők is
csődbe vezették Magyarországot.

Ami Nekik siker, az az országnak tragédia. Vajon mit lehet ezen ünnepelni? S miért éppen november 4-én? És miért pont Gyurcsány Ferenccel, aki miatt a nemzetnek immár december 5-én is le kell hajtania a fejét?
A szocialisták a tegnapi napon átléptek egy határt, és durván megsértették a nemzeti kegyeletet.

Felszólítom a szocialistákat, hogy kérjenek bocsánatot! Kérjenek bocsánatot az 56-os forradalmat követő megtorlás áldozatainak hozzátartozóitól, a megkínzott és megtiport túlélőktől, kérjenek bocsánatot az egész Nemzettől!”