Egri vár napja

Az 1552-es ostrom végét  ünnepli az egri vár minden évben, október 17-én.  Idén emléktáblát kapott két olyan ember, aki sokat tett a várért: Sugár István helytörténész és Kozma Károly régész. 

Felvonulással kezdődött, majd a Civil Csillagok nyári rendezvényén arany minősítést kapott csapatok bemutatójával folytatódott az egri vár napja.  
A fellépők között volt természetesen az Egri Vitézlő Oskola,  a Mare Temporis, játszóházat tartott a Szent László Vitézei csoport,  életképeket mutatott be a Mathias Rex Hagyományőrző Egyesület. Mindkét helyen kipróbálhatták a gyerekek: milyen is lehetett vitéznek, lovagnak lenni.
A vár napján bemutatkozott a restaurátor-műhely, dedikált Moldova György. A hivatalos ünnepség a hősök termében kezdődött koszorúzással, majd felavatták Kozák Károly és Sugár István emléktábláját.
Az egri vár napján írták alá a Civil Kartát. A résztvevő hagyományőrzők vállalták az együttműködést, rendszeres találkozókat. Megállapodtak abban is: folytatódik a minősítés, minden év augusztusában megrendezik a minősítő fesztivált.