Magánszállásadók Országos Szövetsége

Országos szövetséget alakítottak a magánszállásadók. Az egri alakuló ülésen az ország 11 egyesülete képviseltette magát. Elnöknek az egri Szabó Istvánt választották.

Az alakuló ülésen Habis László, Eger polgármestere köszöntőjében elmondta, a hevesi megyeszékhelyen is a szállásigényes forgalom növelése a cél, amelyhez minden segítséget magad város. Ennek érdekében a helyi turisztikai desztináció menedzsment megalakításában öt szakmai egyesület is részt vesz. Dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár üdvözölte az országos szövetség megalakulását, így lényegesen könnyebb lehet a magánszállásadók érdekeinek érvényesítése is. Október 25-én lépett hatályba a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről szóló kormány rendelet, ami a különböző szálláshelyek legalapvetőbb feltételeit tartalmazza. Arra kérik a különböző szakmai szervezeteket, hogy közösen dolgozzanak ki egy minősítési védjegy rendszert, melynek tulajdonosa a turizmust felügyelő szakminisztérium lesz.
Az ülés második részében megválasztották a Magánszállásadók Országos Szövetségének vezetőit. Az egyelőre 11 egyesületet tömörítő szervezet 10 ezer szálláshelyet képvisel, de már többen jelezték belépési szándékukat. Elnöknek az egri Szabó Istvánt, az Eger Magánszálláshelyeinek Egyesülete vezetőjét, míg titkárnak a szintén egri Váradi Tamást választották. Évente két taggyűlést terveznek, a következő Hajdúszoboszlón lesz.