Folytatódik a párbeszéd

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott (Miniszterelnöki Kabinetiroda) dr. Palkovics László miniszterrel egyeztetett a következő éveket érintő együttműködési lehetőségekről.

palkovics_laszlo_nyitrai_zsolt_b

Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

A miniszterelnöki megbízott és a miniszter többek között a közlekedésfejlesztési kérdések kommunikációjáról, az informatikai hálózatok akadálymentesítéséről, az európai uniós források kiemelt jelentőségű hatékony felhasználásáról, valamint a nem európai uniós fejlesztési forrásokhoz kapcsolódó fejlesztéspolitikai javaslatokról tárgyalt.

Továbbiakban szó esett még a kis- és középvállalkozások és a start up vállalkozások helyzetéről, a Digitális Jólét Program nyugdíjasoknak szóló pályázatairól és informatikai képzéséről, valamint az e-sport magyarországi jelenlétéről is. Megállapodtak, hogy a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatosan a közeljövőben felmérést indítanak és több témában is kikérik az érintettek véleményét.

A megbeszélésen elhangzottak értelmében a jövőben rendszeres és szoros együttműködés várható a két tárca között, a társadalmi csoportok képviseletének bevonásával.