Hírek

Hamarosan kinyit a Nőközpont

Javítanák a nők foglalkoztatási lehetőségeit

Március 5.

Női információs központ kezdi meg működését Egerben is. A kezdeményezéssel a nők úgynevezett atipikus foglalkoztatásának lehetőségeit segítenék kiaknázni. A központokban többek között segítenek felkészülni az állásinterjúra és képzéseket szerveznek, miközben biztosítják a résztvevőknek a gyermekfelügyeletet is. A munkáltatóknak pedig információkat adnak ezen foglalkoztatási formákról és a toborzáshoz is adnak ötleteket.

nokozp180305-169


Párbajoztak a Bikavérek

Egri és Szekszárdi borokat népszerűsítettek

Március 2.

Tizennyolc egri és tizenöt szekszárdi pincészet népszerűsítette borait Budapesten a Bikavér Párbajon. A rendezvény célja nevével ellentétben valójában nem a versengés, hanem a két eltérő karakterű bikavér népszerűsítése. A szakma képviselői mellett a nagyközönség is megkóstolhatta a vörösborokat. A 2017-ben a Hungarikumok közé beválasztott Egri Bikavér rendkívüli sikert aratott a párbajon.

bikaverp180305-169


 

Közel 8 millió forintra pályázhatnak

Szakmai programok és kulturális rendezvények

Március 6.

Konferenciákra és közcélú tevékenységek támogatására pályázhatnak a helyi civil szervezetek. Emellett idén is folytatódik az Egri Ifjúsági Zenei Program, melyben a fiatal zenészek kapnak próbaterembérlésre, koncertszervezésre, illetve lebonyolításra támogatást. Az Eger Város Ösztöndíjasa pályázattal pedig a fiatalok pályakezdését segíti az önkormányzat.

onkost0180306-169


 

Betelepítés

Az ellenzéki tervek miatt aggódnak a polgármesterek

Március 7.

Eger, Felsőtárkány és Füzesabony polgármesterei közösen emelték fel a hangjukat az ellen, hogy migránsokat telepítsenek a Dobó István Laktanyába. Ez az épület is egy abból a 20 használaton kívüli katonai létesítményből az országban, ahová kormányváltás esetén a baloldal migránsokat szállásolna el. A polgármesterek egyetértettek abban, hogy ez nagy mértékben rontaná a közbiztonságot és hátrányosan hatna a turizmusra is.

180307_laktanya_polgarmesterek_hir.mpg_snapshot_00.11_[2018.03.07_16.29.49]


 

Agria Nyári Játékok

Június 8-ától látogathatók a szabadtéri előadások a Líceumban

Március 9.

Nagyoperettek, bohózatok, musicalek, vígjátékok és gyermekelőadások is szerepelnek az Agria Nyári Játékok idei műsorán. Az Egri csillagok filmfeldolgozását húsz év után idén először új szereplőgárdával láthatja a közönség. A történelmi musicalen kívül három bemutató is színpadra kerül. Emellett vendégjátékként a Lili bárónő és a Csókos asszony című nagyoperett, illetve a Hófehérke, a Pál utcai fiúk és a Robin Hood című musical is megtekinthető.

agrianyj180309-169


 

Rekordkísérlet

Száznyolcvan gyereket emeltek a magasba

Március 11.

Különleges világrekordkísérletet tartott a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom az ország 19 településén, köztük Egerben is. A családok és a gyermekvállalás fontosságát hangsúlyozó programon az egri bevásárlóközpontban száznyolcvan gyermeket emeltek a levegőbe szüleik, nagyszüleik. 2018-at a kormány a Családok évének nyilvánította, a mostani rendezvény ennek a nyitánya volt. A fiatalokat gyermekvállalásra szeretnék ösztönözni.

gyerekemel180312-169


 

Másként látni

Előadássorozat indult a közintézményeknek

Március 13.

A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete kezdeményezésére a NAV Heves Megyei Igazgatósága, a Heves Megyei Kormányhivatal, a Makhot Ferenc Kórház, az Egri Törvényszék, a KMKK Közlekedési Zrt., valamint a Polgármesteri Hivatal jelentkezett. A programsorozat célja, hogy segítse a dolgozókat a látássérült emberekkel való érintkezésben. Ennek jegyében előadásokat, interaktív beszélgetéseket és eszközbemutatót szerveztek.

latasser180313-169


 

Újra kinyit az Uránia

Kívül és belül is újdonságok várják a nézőket

március 20.

Megújult külsővel, restaurált belső térrel, új színekkel várja vissza a nézőket az Uránia Mozi. A még 2016-ban bezárt Széchenyi utcai épületben a szolgáltatások tovább bővülnek, ahogyan a büfé kínálata is kap némi frissítést. Az épület belső tereit akadálymentesítik. A nagyteremben kicserélik a székeket és eltávolították az asztalokat. A megnyitóra premier előtti vetítéssel készülnek. A felújítás költségeit egyenlő arányban állja az önkormányzat, az EVAT Zrt., valamint az Agria Film Kft.

mozi180320-169