Egri borok bálja 2018

Bor, étel, hangulat – mesterfokon

Immár 15. alkalommal rendezte meg az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete az Egri Borok Bálját. Ahogy azt már megszokhattunk, a rendezvényen most is egyszerre volt jelen a hagyománytisztelet, a az elegancia, a felszabadultság és a vidámság. És ugyancsak egyszerre voltak jelen a kiváló egri borok és a hozzájuk illő ételköltemények.

borbál3A rendezvényt természetesen a borbarát hölgyek és az Egri Bikavér Borlovagrend ünnepélyes bevonulása nyitotta meg, majd a szervező egyesület elnöke, Vasné Ignácz Katalin mondott köszöntőt. Elmondta, az egyesületük minden évben kitűz egy fontos célt, amely az egri borvidéket gazdagítja. Idén egy egri kötődésű szőlőnemesítő, szőlész-borász támogatását tervezik, valamint a Vincellér park bővítését. Habis László polgármester, a bál fővédnöke Egert a legek városának nevezte, mert nem csak a leglátogatottabb vidéki múzeum található itt, hanem az ország legmagasabban fekvő szőlőterülete is. Büszkén tette hozzá: : egy friss felmérés szerint a borkedvelők az Egri borvidéket keresnék fel legszívesebben. A bál díszvendége a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Tóth Ferenc borász volt.

A köszöntők után jöhettek a kulináris élvezetek: a borvidék legjobb boraihoz a Hotel Eger séfje, Pogonyi Zoltán és csapata álmodta meg a menüt.