Külön utakon a Jobbik és az LMP

Sem az LMP, sem a Jobbik nem köt választási szövetséget senkivel. Mindkét párt leendő egri képviselőjelöltje megerősítette, hogy nem számolnak azzal sem, hogy bárki javára vissza kellene lépniük az országgyűlési választásokon. Tagadják azt is, hogy létrejött volna a Simicska Ádám – Hadházy Ákos – Vona Gábor találkozó.

Pedig több országos médiumban megjelent a hír miszerint titkos találkozón egyzetetett Simicska Lajos üzletember fia, Ádám, az LMP egyik vezetőjével, Hadházy Ákossal, valamint a Jobbik elnökével, Vona Gáborral. Ennek ellenére mindkét párt egri kpviselője tagadja ezt.
Komlósi Csaba, az LMP országgyűlésiképviselő-jelöltje azt mondta: Vona–Hadházy–Simicska találkozó nem volt. Korábban megjelentek sajtóhírek, miszerint Simicska Ádám és Hadházy Ákos találkozott egymással, de ez nem igaz. Az igaz, hogy a Magyar Nemzet Szalon nevű sajtónyilvános eseményén jelen volt Vona Gábor és Hadházy Ákos is.

A két párt egri képviselői szerint felesleges is lenne egy ilyen találkozó, hiszen mindkét szervezet önállóságra törekszik az országgyűlési választásokon. A Jobbik például mind a 106 körzetben tud jelöltet állítani, szögezte le a párt alapszervezetének új egri elnöke.

Mirkóczki Ádám megerősítette: jobbikos jelölt senki javára nem lép vissza a választásokon. Vitázni azonban szeretnének. Első körben Nyitrai Zsolt Fideszes országgyűlési képviselővel.