2017 a turizmus éve volt Egerben

Öt éve már töretlenül növekszik Eger turizmusa, tavaly már 623 ezer vendégéjszakát regisztráltak a szakemberek. Ez azt jelenti, hogy 31 ezerrel többen foglaltak szállást a hevesi megyeszékhelyen, az azt megelőző évhez képest. A 2013-as adatokhoz képest a növekedés nagysága pedig 54 százalék. A turisták legnagyobb része a szállodákat részesíti előnyben, a vendégéjszakák 55 százalékát a hotelekben foglalták le. A magán szálláshelyek 26 százalékkal vették ki a részüket a turizmusból, míg a maradék hat százaléknyi vendégéjszakán az egri panziók osztoztak.

Az adatokból az is jól látszik, hogy a hosszú hétvégék és az ünnepi hétvégék a legnépszerűbbek, ilyenkor gyakorlatilag Egerre ki lehet tenni e „Megtelt” táblát. Jó hír, hogy idén bővelkedik a napták hosszú hétvégékben. Különösen örvendetes, hogy bár még mindig a belföldi turisták körében a legnépszerűbb a város, egyre több a külföldi, elsősorban lengyel, cseh, szlovák és újabban német vendég keresi fel az egri nevezetességeket.

A turisztikai szakemberek szerint a városi fejlesztések, az egyre több színvonalas program is közrejátszik a növekedésben. Míg a belföldi turisták számára a vár, illetve az egri bor a legnagyobb vonzerő, a külföldiek számára a gyógyvizek, a bor és a város barokk hangulata a csábító.