Eger évzáró borünnepe

A Borszalon évek óta a város és az egri borásztársadalom egyik legnagyobb ünnepe. A hagyományoknak megfelelően idén is december 29-én, a Hotel Eger&Park dísztermeibe várják a borrajongókat és mindenkit, aki egy igazán elegáns eseményen szeretné megkóstolni az Egri borvidék legkiválóbb borait.

borszalon1– Az előző ével tapasztalatai alapján idén kicsit változtattunk a rendezvény lebonyolításán – mondta Gál Tibor borász, a Borszalon szakmai részének szervezője. – Három részre osztottuk az estét, mert azt szeretnénk, ha a borrajongók, a társasági eseményre vágyók és a szórakozni érkezők is jól éreznék magukat. Azt este a Borszalon Grand Superiorral kezdődik, egy órával a rendezvény hivatalos megnyitása előtt. Itt minden résztvevő egri borász az általa legjobbnak tartott borát mutatja be. Erre a részre hívjuk a borkereskedőket, a szaksajtó képviselőit, illetve azokat a borszeretőket, akik egy ilyen igazán különleges élményre vágynak.

Ezt követi a Borszalon Classic, ahol az elegánssal díszített termekben, diszkrét zene mellett mintegy 30 borászat kínálata közül lehet majd kóstolni az est további részében. Arra kértük a borászokat, hogy három bort hozzanak. Azt, amelyiket leginkább szeretnének megismertetni a közönséggel, emellett pincészet a legjobb Egri Bikavérét, és egy újbort. Az este harmadik része a szórakozásról szól majd. 21 órától egy kiváló zenekar muzsikájára a borászok és a borkedvelők együtt ünnepelhetik meg a kiváló 2017-es évjáratot.

A XVII. Borszalon azt a hagyományt is viszi tovább, hogy akinek van kedve, jelmezbe öltözhet. Idén „Hollywood” a kulcsszó, azaz filmsztárokkal, énekesnőkkel, akcióhősökkel is találkozhatunk majd a rendezvényen.

A Borszalonra jegyeket az Eger Adventen a információs faházban, a Hotel Eger&Parkban és később az interneten is lehet vásárolni.

További részletek: www.borszalon.info