MSZP: igazságosabb országot

A szociálisbérlakás-helyzet megoldását sürgetik a szocialisták

1421_9474_berlakas-485x246Sem országosan, sem Egerben nincs elegendő szociális bérlakás, ezen változtatni kell – mondta Korózs Lajos az MSZP egri sajtótájékoztatóján. Kifejtette: a magyar szociális bérlakás helyzet rossz állapotban van, hiszen míg mintegy két és félmillió ember él rossz lakáskörülmények között, közülük egymillióan túlzsúfoltan, addig félmillió az üres lakások száma. Azt elismerte, hogy a kormány a helyzet megváltoztatása érdekében tett lépéseket, de szerinte ez nem elég. Szerinte állami támogatásokból kellene bérlakásokat építeni.

– Volt két jó támogatási forma, a lakhatási vagy lakbértámogatás, valamint az adósságkezelési támogatás, de mindkettő megszűnt, pedig ezt a lehetőséget normatív alapon továbbra is biztosítani kellene – mondta Korózs Lajos.

Az eseményen részt vett Molnár Gyula, a párt országos elnöke is. Ő azt mondta: több felelősségvállalást várnak a tehetősebbektől. Amikor arról beszélünk, hogy igazságosabb Magyarország, akkor minden politikai és szakmai területen ezt fogalmazzuk meg – mondta.

A tájékoztató után a politikusok lakossági fórumon ismertették a párt választási programját.