Hírek

Új aszfaltot kap a Baktai út

Május végére ígérik

Április 7.

Folytatódik a Baktai út felújítása. Tavaly a Vízmű korszerűsítette az ivóvízvezetékeket, a város pedig a csapadékelvezetést tette rendbe. Május végéig most új aszfaltot kap a Baktai út és az ottani járdák is. A Hajdúhegy városrész út- és csapadékfelújításainak költségei összesen megközelítőleg 200 millió forintba kerülnek, amit önkormányzati és uniós pénzből finanszíroztak.

Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Lénárt Márton


12 milliárd

Rendkívüli ülésen döntöttek a fejlesztési forrásról

Április 12.

Összesen 12 milliárd forint értékű fejlesztési forrásról döntött a legutóbbi rendkívüli ülésén a Heves Megyei Közgyűlés. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatairól a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága megküldte javaslatait amit a megyei közgyűlésnek kellett jóvá hagynia. A politikusok egyetértésben döntöttek, ahogy Szabó Róbert elnök fogalmazott: nem pártpolitikai érdekek, hanem a települések igényeit figyelembe véve.

Rendkívüli ülésen döntöttek 12 milliárdnyi fejlesztési forrá.mp4.00_00_00_00.Still001


 

Férfi kézilabda NB I

Eger SBS Eszterházy – B.Braun Gyöngyös 25-22

Április 19.

Eger – Gyöngyös. Bármely sportágban, bármely osztályban a két város csapatainak összecsapása igazi presztízsmérkőzés. A labdarúgók után az elmúlt hétvégén az NB I-es férfi kézilabdázók találkoztak egymással Egerben. A Gyöngyös még veszélyben van a kiesést illetően, az egrieknek viszont már csak a minél jobb helyezés elérésére kell figyelni.

LM_5483

Fotó: Lénárt Márton


 

Bátorság és rémület

Könyv jelent meg 1956 egri eseményeiről

Április 24.

Bátorság és rémület – ’56 fénye és árnya címmel jelent meg a Média Eger Kft. kiadványa, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc egri eseményeit dolgozza fel. A könyv elsősorban középiskolások számára készült. A kötet az ötvenhatosok visszaemlékezései és az elhunyt hősök hozzátartozóinak gondolatai mellett kronológiai sorrendben, részletesen beszámol az egri eseményekről, így a diákok összefoglaló anyagot kapnak arról, mi történt Egerben 1956-ban.

batorsag_es_remulet_borito_170419


 

Elismerés

Az év táncművésze: Emődi Attila

Április 29.

Április 29-e a Tánc világnapja. Ebből az alkalomból idén az „Évad táncművésze”-díjat a GG Tánc Eger tagja, Emődi Attila vehette át Budapesten, a Müpában tartott országos ünnepségen. A fiatal táncművész a Táncművészeti Főiskola elvégzése után három hónap próbaidőt a Magyar Állami Népi Együttesnél töltött. 2011 óta a GG Tánc Eger tagja, ahol elsősorban főszerepeket táncol.  2014-ben közönségdíjat kapott.

emodi-attila

Fotó: Gál Gábor

 


 

A Föld napja

A környezet megóvására hívták fel a figyelmet

Április 22.

Zöldítsd környezeted, ültess fát, közlekedj közösen, válts környezetbarát szerekre! – ezekkel az üzenetekkel várták az érdeklődőket a X. Föld napi rendezvényre. A programsorozaton civilszervezetek, intézmények hívták fel a figyelmet a Föld megóvására, és idén sem maradhatott el az I bike Eger bringás felvonulás.​

Fotó: Berán Dániel

Fotó: Berán Dániel


 

Egriek Kárpátalján

Vetélkedő jutalma volt az utazás

Április 26.

Az EKMK és az egri önkormányzat tavaly ősszel Megidézzük 1956-ot címmel történelmi és kulturális vetélkedőt rendezett, amelynek fődíja egy márciusi kárpátaljai utazás volt. Az első helyet a Pásztorvölgyivel megosztva szerezte meg az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium csapata (Besenyei Márk, Pfeifer Tamás, Pilisy Bence, Tóth Benedek és Antal Andrea tanárnő). A háromnapos kirándulás végén a diákok úgy fogalmaztak: „Kárpátalja egy életen át tartó élményekkel ajándékozott meg minket.”

kárpátalja


 

ZF-Eger – FTC 10-7

Idén is bajnoki döntős az egri férfi vízilabda csapat

Április 15.

A férfi vízilabda OB I hét pontig tartó elődöntői közül az Eger – Ferencváros párharc 4-1-ről indult. A két csapat első, egri mérkőzésén hazai győzelem az Eger döntőbejutását jelentette volna. A friss Európa Kupa-győztes Ferencváros ellenben szerette volna kiharcolni a mindent eldöntő második mérkőzést, ehhez viszont nyernie kellett Egerben.

LM_5709

Fotó: Lénárt Márton