Megújították a város és a HKIK közötti megállapodást

Megújították azt az együttműködési megállapodást, amelyet évekkel ezelőtt kötött Eger városa és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A megállapodás kiterjed többek között az infrastruktúra, az oktatás, a kutatás fejlesztésére, a közbeszerzésekre.

Az együttműködési megállapodást 2007-ben aktualizálták utoljára, úgy látták, azóta annyit változott a gazdasági helyzet, hogy célszerű megújítani. A legfőbb pontjai a közlekedés, az infrastruktúra, az idegenforgalom fejlesztéséről szólnak. Új elemként a közbeszerzéseket is beemelték a megállapodásba.
Sokrétű a kapcsolat a város és az iparkamara között – mondta Habis László polgármester. A gazdaságfejlesztés egyik feltétele ez a kapcsolat.
Ma túl sok szubjektív tényező határozza meg, hogy egy fiatal életútja milyen irányt vesz – mondta Habis László. Úgy látják, együtt kell működniük a kamarával a pályaorientáció terén is. A polgármester fontosnak tartja a közbeszerzések kérdését is, azt mondja: sokszor dolgoznak át úgy pályázatokat, hogy a helyi cégek előtt szélesre tudják nyitni a kapukat.