Rokonaink: a madjarok

A Kazakisztánban élő madjar törzsről, rokonságunk bizonyítékairól tartott előadást Bíró András antropológus-humánbiológus. A törzs egy Magyar nevű – valós vagy mitikus – személytől származtatja magát, s genetikai kutatások is bizonyítják az azonos eredetet.

Magyarországon akkor változik meg a politikai és a gazdasági klíma, ha visszaáll a magyarság természetes nemzeti öntudata; a Jobbik elkötelezett az őstörténet kutatása mellett – mondta Sneider Tamás, a párt országos alelnöke. Szerinte az őshaza, őstörténet kutatásának nem csak kulturális jelentősége van, hanem gazdasági is, a rokonság miatt ugyanis könnyen fel tudjuk venni a kapcsolatot a közép-ázsiai népekkel.
Bíró András antropológus-humánbiológus szerint a kazakisztáni madjar törzzsel való rokonságunk genetikailag is bizonyított. A törzs neve egy Magyar nevű személyre utal, akitől származtatják magukat.
Arról a 2006-os expedícióról is mesélt, amely célja a magyar törzs feltérképezése volt; 16 településen jártak, részletes antropológiai felmérést végeztek, emellett a törzs szinte minden férfi tagjától vettek genetikai mintát.
Idén augusztusban ismét megrendezik a Kurultájt, a türk-hun tudatú népek találkozóját, melyre tizenhárom közép-ázsiai országból érkezik delegáció.