Budapest-Bamako 2010

Épen és egészségesen hazaérkezett a Budapest-Bamako rallyról a Hegyi Viktor-Dávid Péter versenybírói páros, akik a ZF-Hungária csapat tagjaként végül több mint 14 ezer kilométert tettek meg Európában és Afrikában. Annak ellenére, hogy a verseny végül csak Nyugat-Szaharát és Marokkót érintette, az Afrikai-Magyar Egyesület segítségével sikerült eljuttatni a napelemes áramfejlesztőt Maliba, míg az iskolaszereket marokkói iskolások kapták.

A január 16-i rajt előtt derült ki, hogy a terrorfenyegetettség miatt jelentősen át kell alakítaniuk a szervezőknek az idei verseny útvonalát. Mauritánia és Mali kimaradt, helyette Marokkót és Nyugat-Szaharát járták be a versenyzők. Dr. Ulrich Diller, a ZF-Hungária elnök-igazgatója elmondta, boldog, hogy épségben hazaért a csapat és az iskolaszereket, illetve a napelemes áramfejlesztőt is sikerült Maliba eljuttatni. Eredetileg a fővárosi Niaber csecsemőotthon kapta volna az áramfejlesztőt, de mint kiderült ott már volt egy ilyen berendezés, így a ZF Hungária adományát egy vidéki egészségügyi központba vitték az Afrikai-Magyar Egyesület munkatársai.
Az elnök-igazgató hozzátette, bár még korai a verseny és a csapat jövőjéről beszélni, valószínűleg 2011-ben is indít egy csapatot az egri ZF Hungária. Mivel a dél-amerikai versenyen, a Dakar rallyn több olyan pick-up is rajthoz állt, melyben a sebességváltó, valamint a kormánymű és a futómű egyes elemei is ZF-termékek, fejlesztésük Egerben történt, ezért lehetséges, hogy jövőre ilyen autóval vágnak neki a sivatagnak.