Elkezdődött az advent, meggyújtották a Dobó téren az első gyertyát

Meggyújtották a Dobó téren az adventi koszorú első gyertyáját, s felgyulladtak az ünnepi fények. Mint ez már évek óta szokás: ökumenikus szertartással vette kezdetét az adventi időszak.

Négy évvel ezelőtt tartották az első ökumenikus istentiszteletet advent első vasárnapján. Idén is megszervezték a Lokálpatrióta Egylet, a fertálymesteri testület és a Szent György Lovagrend részvételével.
Az advent a várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka – mondta Habis László polgármester a gyertyagyújtáson. A polgármester szerint arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy jó adni a közösségnek, a városnak.
Mándy Zoltán érseki helynök szerint az adventi koszorú első gyertyája arra figyelmeztet: Isten a világosság, s az ő szeretete a garancia arra, hogy a világ nem hull vissza a sötétbe.
Az eljövetel ünnepe is az advent – emelte ki Kádár Zsolt főesperes. Bár nagy ma a sötétség a világban, a gondolatokban, a gyertya fénye jelzi, hogy miénk a világosság ígérete.
Zentai László baptista lelkész azt kívánta: az adventet, a karácsonyt és az egész jövő évet is a Krisztusban való reménység töltse be.
Az istentisztelet után a polgármester gyújtotta meg az adventi koszorún az első gyertyát.