Első fokon bűnösnek találta a bíróság dr. Nagy Imrét
 
 
 

 
Első fokon bűnösnek találta a bíróság jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt dr. Nagy Imre, korábbi egri polgármestert. Az Egri Törvényszék 900 ezer forint pénzbírság és a 360 ezer forintos perköltség megfizetésére kötelezte. A szocialista képviselő a vád szerint hét éve jogosulatlanul igényelt több mint nyolcmillió forint normatív támogatást, a vállalt pedagógiai feladatokat pedig nem látta el.
 
 
2009-ben indult eljárás a volt egri polgármester ellen. Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével és magánokirat hamisítással vádolják három társával együtt. Dr. Nagy Imre és társai 2004. júniusában hozták létre az Egri Kistérség Többcélú Társulását 14 települési és az egri önkormányzat bevonásával. A központi költségvetésből nyolc millió forint támogatást igényeltek. Ezt a kistérség logopédiai feladatainak ellátására és fejlesztő felkészítés szervezésére használhatták fel. A határidő 2005. február 15-e volt. Az eljárás során a bíróság megállapította, hogy az említett dátumig nem valósultak meg a vállalt feladatok. A vádlottak viszont olyan nemvalós dokumentumokat nyújtottak be, amelyek a feladatok elvégzését támasztották alá. A bíróság felmentette az első és másodrendű vádlottakat a magánokirathamisítás vádja alól, de bűnösnek mondta ki jogosulatlan gazdasági előny megszerzésében. A harmad- és negyedrendű vádlottat felmentette a bűnsegédlet vádja alól. A bíró hosszasan indokolta az ítéletet. Az indoklás végén az ügyészség súlyosbítást kért. Dr. Nagy Imre viszont fellebbezett és felmentését kérte a bíróságtól. Az ügy tárgyalása tovább folytatódik az Egri Törvényszéken.
   
 
Antal Anett, 2012. április 10. 14:45
 
Feliratkozás hírlevélre
 
Kapcsolódó hírek 
  MSZP: Egerben leállt a panelprogram
dr. Nagy Imre a közgyűlésről
Pert vesztett Szíki Károly
„Tehetetlenség”
Tárgyalás a biomasszáról
Pert indított Sós Tamás
Elutasítva
Bírósági tárgyalás
Bírósági tárgyalás
Tárgyalás a kerecsendi ügyben
MSZP: elmaradt fejlesztések
Sós Tamás javára döntött a Fővárosi Ítélőtábla
Szabó Róbert: szükségtelen volt a per
Pereli a Jobbik a roma pártot
 
Címkék
  dr. Nagy Imre ; per ; tárgyalás ;
 

2014. október 30. csütörtök
Névnapok :
Alfonz
8.00 A TV Eger műsora - a szerdai adás ismétlése
12.00 Diginfó
18.00 Tv Eger szignál
18.01 HírAdás egri híradó
Időjárás-jelentés
18.20 Hoppedré professzor meséi
18.30 A városi közgyűlés közvetítése felvételről

Heti Műsor

 


Média Eger Nonprofit Kft. \ TV Eger \ 3300 Eger, Törvényház út 15. \ telefon: 36/419-999 \ fax: 36/ 426-164 \ tveger@tveger.hu
A 2005. június és 2009 október közötti híreinket korábbi honlapunkon lehet megtalálni: www.tveger.hu/regi
1. Innen indulj   1. partner   Observer   partner3   partner4   RTVStat   RSS csatorna