Ajándékot kaptak az új év első babái

A Markhot Ferenc Kórházban született, az új év első heves megyei babája 2022. január 1-én 14.02 perckor, természetes szüléssel látta meg a napvilágot. Az egerszalóki Sándor Gusztáv 3150 grammal és 53 cm-el született a család második gyermekeként.

Az új esztendő egri babája egy kislány, aki 2022. január 2-án 6.20 perckor császármetszéssel, 3100 grammal és 50 cm-el jött a világra. Blanka szintén második gyermek a családjában.

Az újévi babákat Dr Vácity József megyei főigazgató, dr. Orosz Krisztina stratégiai igazgató és dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató ajándékkal köszöntötte.

A Bababarát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórházban az elmúlt két évben nőtt a születések száma: 2020-ban 1453, 2021-ben pedig 1531 baba született.

A kórház közleményében ismertette, az elmúlt két évben a Családbarát Szülészet program két ütemében közel fél milliárd Ft-ból teljesen megújult, korszerűvé vált a kórház szülészete. A gyermekágyas kórtermeket is felújították, tizenegy kétágyas illetve két darab egyágyas kórtermet alakítottak ki vizesblokkokkal és egy négyágyas kórtermet a császármetszéssel szült anyák számára. Mindezek mellett létrehoztak egy úgynevezett családi helyiséget is, ahol – majd a COVID járvány elmultával – a családtagok a kismamákkal és csecsemőjükkel tudnak találkozni.