NYITVA TART AZ INERT TELEP: TOVÁBBRA IS LEADHATÓ AZ ÉPÍTÉSI HULLADÉK

Egerben is visszatérő probléma az illegális hulladékkihelyezés, az utóbbi időben pedig – a veszélyhelyzet okán – sokan talán tájékozatlanságból teszik rossz helyre a szemetet.  

Bár a koronavírus-járvány miatt a szolgáltató több változtatást vezetett be (határozatlan ideig megszűnt a személyes ügyfélfogadás, illetve bezárt a Homok utcai lakossági hulladékudvar), alapvetően minden a megszokott módon történik: a háztartási hulladékot a megszokott módon szállítják el.

Változatlanul nyitva tart az építési és bontási hulladékfeldolgozó telep, ahol minden lakcímkártyával igazolt egri lakosnak évente 1 alkalommal 1 m3 (maximum 600 kg) építési-bontás hulladék átadása térítésmentes (az e feletti mennyiségű hulladék átvételének díjszabása elérhető a Városgondozás Eger Kft. honlapján).  Az inert telep hétfőtől péntekig 8 és 17, míg szombaton 7 és 13 óra között fogadja az ügyfeleket.

Kérjük az egrieket, vegyék figyelembe a bevezetett intézkedéseket, és csak háztartási hulladékot helyezzenek ki elszállításra, az esetlegesen keletkezett építési-bontási törmeléket az egerszalóki útról megközelíthető telepen adják le.