Változott az orvosi rendelések házirendje

Március 16-tól új eljárásrend szerint működnek az egri házi gyermekorvosi rendelők. A betegek figyelmét a  következő rendelkezésre hívják fel:

Kedves Páciensek, kedves Szülők!

Az új típusú Coronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett vészhelyzet miatt új, egyéni eljárásrendet vezettek be a különböző rendeléseken.

Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható alapellátás biztosítása céljából történnek.

A fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek, az ott, zárt helyen történő várakozások.

– az enyhe felső légúti tünetek, hasmenés, enyhe láz esetén maradjanak otthon és TELEFONON kérjenek segítséget (a megnövekedett telefonhívások miatt legyenek türelemmel)
– amennyiben vizsgálatra van szükségük, és nincsen gyanú Coronavirus fertőzésre, telefonon kérjenek előjegyzést

Az egészségügyi személyzettel való kontaktus szintén minimalizálásra kerül: a rendelőben tartózkodás várhatóan 3-5perc lesz, és csupán a legszükségesebb vizsgálatokra, kikérdezésre, terápiás javaslatokra korlátozódik.

A járvány ideje alatt igazolások kiadását, közgyógyigazolvány meghosszabbítását nem végezzük. A védőoltások beadása változatlanul történik.

A Kormány a gyermekeknek önkéntes karantént javasolt, ez időre, illetve a gyermekközösségbe történő vissza menetelre orvosi igazolás nem szükséges. A szülő egészséges gyermek jogán TÁPPÉNZT nem kérhet, amennyiben a döntéshozóktól más utasítást kapunk, a médiában erről Önök is értesülnek.

A VÁRÓTEREMBEN 1 BETEGNÉL ÉS ANNAK 1 HOZZÁTARTOZÓJÁNÁL TÖBB NE TARTÓZKODJON, A VÁRAKOZÁS AZ ÉPÜLETEN KÍVÜL TÖRTÉNIK, KÉRIK TÜRELEMMEL VÁLTSÁK EGYMÁST!

A vészhelyzet idején a betegek otthoni vizsgálatára nincs lehetőség.

Kérjük a fent leírtak elfogadását, az együttműködést!

Jelen rendelkezés egységesen érvényes valamennyi egri házi gyermekorvosi praxisban.