HAMAROSAN ÚJRA JÁRHATNAK AZ AUTÓK AZ EGÉSZSÉGHÁZ UTCÁBAN

A város számos pontján végeznek forgalomkorlátozással járó munkát ezekben a napokban, hamarosan azonban több helyszínen végez a kivitelező, s az autósok újra közlekedhetnek a jelenleg lezárt utcákban.

Ismeretes: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 2018 őszén indult, több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekt révén bővül az egri szennyvízcsatorna-hálózat, s korszerűsítik a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalát.

A kivitelező tájékoztatása szerint – kedvező időjárás esetén – március közepén végeznek a munkálatokkal a Veres Péter utcában, s befejeződik a gerincvezeték kiépítése az Egészségház utcában, amelyet részben visszaadhatnak a forgalomnak. Ez azt jelenti, hogy a tavaly ősz óta lezárt szakaszra be lehet majd hajtani, s így a volt Kertmozi területén található parkolóban is meg lehet majd állni, de az utcában autóval várakozni nem lehet, és egyelőre az autóbuszok sem járnak arra. A burkolat helyreállítása április végén várható.

Ugyancsak áprilisban végez a kivitelező a föld alatti munkálatokkal a Malomárok utcában és a Kossuth Lajos utcában, míg a Fellner Jakab utcában és a Mocsáry Lajos utcában várhatóan májusban készül el a gerincvezeték kiépítése. A burkolat helyreállítása az utóbbi két területen júniusra várható.

A csatornahálózat bővítési munkálatok több mint kétharmadával már végzett a kivitelező, a beruházás a tervek szerint ez év végéig tart.

Eger önkormányzata ezúton is köszöni az érintettek, közlekedők türelmét és megértését.