Az ország valamennyi bíróságán, így az Egri Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon a 2019. július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszakban szünetel az ítélkezés.

A törvénykezési szünet alatt az ügyfélfogadás folyamatos minden bíróság, minden ügyszakában, a vidéki járásbíróságokon a lajstromirodák, míg Egerben az ügyfélközpont a szokásos rendben működnek. Hétfőtől – péntekig 8.00 órától 11.00 óráig, szerdánként 8.00 órától 15.00 óráig tart az ügyfélfogadás.

A járásbíróságokon az ügyfélsegítőt minden pénteken megtartják. Amennyiben a szabadságolások miatt ez akadályba ütközik, úgy erről tájékoztatjuk ügyfeleinket facebook profilunkon és weboldalunkon.

Polgári ügyszakban a július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszak a határidőkbe – a bíróság által adott határidőkbe – nem számít bele. Kivételt képeznek a soron kívüli ügyek, az előzetes bizonyítás, a végrehajtási perek és egyéb törvény által szabályozott eljárások. Polgári ügyszakban, a civil ügyekben, a végrehajtási ügyekben, a cégügyekben, a peres és nemperes eljárásokban a beadványok fogadása folyamatos.
Ezek a szabályok büntető ügyszakban nem alkalmazhatók.

Az ügyeletet teljesítő polgári bírák eljárnak többek között az ideiglenes intézkedések, a megelőző távoltartás és a pszichiátriai elhelyezések ügyében. A büntetőbírák a nyomozási bírói feladatok ellátásával, távoltartással és a bíróság elé állítással kapcsolatos halaszthatatlan teendők zavartalan ellátása érdekében tartanak ügyeletet. Ügyeleti beosztásban dolgoznak a cégbírák is.

Eger, 2019. július 14.

Egri Törvényszék Sajtóosztály